Olasz íráskészség elsajátítása

2019-07-05

Az olasz nyelvtanulás során az íráskészséget a beszédkészséghez hasonlóan is csak sok gyakorlás útján tudjuk elsajátítani.

- iraskeszseg-felkeszulesi-tippek-a-nyelvvizsgara.jpgAmikor csak tudsz, írj kézzel, ez a kreatív agyféltekédet készteti gondolkodásra.

- Amikor levelet, témakifejtést írsz, próbálj minél több, az adott témához tartozó új szót és kifejezést használni.

- Amikor levelet vagy témakifejtést írsz, próbálj meg ebbe minél több nyelvtani szerkezetet, igeidőt és igemódot felhasználni. 

- Olvass sokat idegen nyelven, ezáltal bővül a szókincsed. A sok olvasás javítja a helyesírásodat is, mivel arra is fogsz emlékezni, hogy hogyan kell leírni a szavakat.

- Másolj szövegeket! Ha olaszul tanulsz, olyan szövegeket érdemes másolnod, aminek a nyelvtanát és a szókincsét már érted. 

- Csinálj hiányzó szavakat beillesztendő feladatokat!

- Csinálj hiányzó mondatrészeket beillesztendő feladatokat!

- Ha készülsz egy szóbeli téma kifejtésére, írd le!

Válassz olasz nyelvtanárt magadnak!

A szolgáltatás bizonytalan ideig szünetel!

Olasz tanulás blog

Olasz íráskészség elsajátítása

2019-07-05

Az olasz nyelvtanulás során az íráskészséget a beszédkészséghez hasonlóan is csak sok gyakorlás útján tudjuk elsajátítani.

Hivatalos levél olaszul

2019-04-26

Előbb vagy utóbb mindenkivel megesik, hogy cégekkel, ügyfelekkel stb. legyen dolga. Ezért feltétlenül fontos tudni, hogy milyen részekből áll a hivatalos levél, mit, hová és hogyan írunk, továbbá milyen üdvözlő formát használunk a levél elején és végén.

Kérdő mondatok az olaszban

2019-04-05

Kérdőmondatok, kérdő névmások helyes használatát mutatjuk be mostani bejegyzésünkben.